What we do / Architects - Planners / case study /

Wellesley Community centre

Visual transparency from the street and within the building achieves dynamic results.

Located on a compact urban site, this $11M multi-use facility includes a new community centre, public library and daycare, serving the residents of Canada’s highest density per capita neighbourhood.
The 50,000 s.f. facility has become the community’s focal point, organized to provide a high level of access to community programs and events. Visual transparency from the street and within the building achieves dynamic results, such as the street-level windows of the gymnasium and the large corner window of the library. The double- height central lobby provides centralized access to the gymnasium, public library, multi-purpose rooms and the second floor daycare facility, which is linked to a sheltered, roof-top exterior play area.
The building was also designed to accept a future leisure pool addition. j.v. with MJM Architects.

Client

City of Toronto, Toronto Public Library

Program

Architectural Concept Design