What we do / Interiors / case study /

Scott library, second floor york university

These new library spaces provide a transformation from a “house for books” to a “house for learners”, and acknowledge the distinctive role of the library as the key learning environment beyond the classroom.

Scott Library is located in the central hub of York University’s Keele campus. The library is the largest library facility at York, but required a renovation to its second floor. Our proposal for this 26,000 s.f. facility created an active and dynamic learning space. The design included, among other things, collaborative informal seating, flexible technology, mobile furniture, classrooms, group rooms and a “Learning Commons” hub providing a variety of academic support services. These new library spaces provide a transformation from a “house for books” to a “house for learners”, and acknowledge the distinctive role of the library as the key learning environment beyond the classroom.

Client

York University