What we do / Interiors / case study /

Central library redevelopment at ryerson university

The remarkable transformation is highly functional, attractive and achieves a revitalized importance for Library services at the University.

Centrally located within the University Campus, the existing library occupies eight levels within the multi-storey Jorgenson Hall building. The design team’s challenge was a complete re-planning of the library’s 17,000 s.f. entrance level, which includes circulation areas, reference materials, special collections, as well as an expansion of the library’s information technology commons. Custom millwork was designed for the major service areas of the library, with particular emphasis on the circulation desk and reference/information commons desk. The remarkable transformation is highly functional, attractive and achieves a revitalized importance for Library services at the University. Developed within a fast track process, design and construction was completed while maintaining continuous operation of the library.

Client

Ryerson University