What we do / Architects - Planners / case study /

Health science, hospitality & tourism program relocation at humber college north campus

It represents a significant opportunity to meet the growing needs of the North Campus.

The Humber Backfill Project is a two-year initiative that will reallocate approximately 100,000 square feet of space across 47 projects. It represents a significant opportunity to meet the growing needs of the North Campus, providing new labs, classrooms and office space for Humber’s students, staff and faculty. 

ZAS was engaged for Backfill Project B which covers renovations to building E and
C and involves a demanding timeline and user committee involvement. Included are improvements to a number of instructional spaces, offices and common use spaces for the Health Science and Hospitality and Tourism programs as well as the Corporate Services Departments. The project is phased, accounting for the two separate and distinct buildings, but is being programmed and designed together and constructed concurrently with occupancy slated for fall 2016.

Building E includes two collaborative/technology enabled 150 seat classrooms and wet lab focused on flexibility for use by the pharmacy program and others. All classroom space is created in line with the overall needs of the College and is in line with new space standards. Building C includes the Healthy Living Initiatives program, as part of the Hospitality Recreation and Tourism department and will add specialty rooms, a fitness lab and locker rooms. A Retail Venue-Food Services outlet brings a healthy food option to the revitalized campus and links to the Healthy Living classrooms via design elements along with franchise branding.

Client

Humber College